Jak wyposażyć pizzerię, aby spełniała oczekiwania klientów?

Restauracje typu pizzerie cieszą się niewątpliwie dużą popularnością, wszak Polacy uwielbiają zajadać się tym włoskim specjałem. Jednak, aby restauracja odpowiednio prosperowała niezwykle ważną rolę odgrywa odpowiedni sprzęt. Zatem, co powinno znaleźć się w pizzerii?

Wyposażenie gastronomii – piec do pizzy jest najważniejszy

Lokale typu pizzeria nie muszą mieć wcale dużej kubatury, gdyż wiele osób zamawia również na wynos. W wyposażeniu gastronomicznym pizzerii najważniejszy jest piec. Niewątpliwie doskonałym wyborem jest piec do pizzy opalany drewnem, który nie tylko pozwala upiec wyjątkowe dania, ale dzięki temu, że jest opalany drewnem zapewnia wysoką wydajność, a przy tym niskie zużycie energii. Warto także zwrócić uwagę, że pomimo swojego dużego rozmiary bardzo szybko się nagrzewa. Piec osiąga temperaturę 200 stopni w 15 minut. Warto wybrać model, który dodatkowo posiada koła, które zapewniają mu mobilność. Dzięki jego średnicy można w nim upiec nawet 40 pizz w godzinę.

Wyposażenie gastronomii – robot wielofunkcyjny znacząco przyspieszy przygotowanie ciasta

Jeżeli pizzeria cieszy się dużym powodzeniem, to oczywiście wszyscy pracownicy muszą pracować na pełnych obrotach, aby nadążyć z wydawaniem zamówień, dlatego pracę warto sobie ułatwić, a przede wszystkim przyspieszyć. Zatem w kuchni nie może zabraknąć wyposażenia gastronomii w postaci robota wielofunkcyjnego, który świetnie wyrabia ciasto. Koniecznie należy zainwestować w model, który posiada dodatkowe przystawki np. do mielenia mięsa, rozdrabniania warzyw, a nawet wyciskania soków.